ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

δημοτικoς συνδυασμός χαϊδαριου

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΡΤΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Posted by ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ στο 02/08/2011

Posted in Γενικά | Leave a Comment »

Ανακοίνωση για την αύξηση των τροφείων των παιδικών σταθμών

Posted by ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ στο 14/06/2011

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6/6,η Δημοτική αρχή επανέφερε σαν θέμα  προς συζήτηση το ύψος των τροφείων των παιδικών σταθμών του Δήμου μας, εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων και την άρνηση πολλών γονιών να πληρώσουν τα αυξημένα τροφεία.
Η δημοτική αρχή είχε πάρει αυτή την απόφαση για αύξηση των τροφείων στις 13 Δεκέμβρη 2010(μετά τις δημοτικές εκλογές), η οποία αφενός μεν ήταν σε πλήρη αντίθεση με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των σταθμών που ορίζει ότι τέτοιες αποφάσεις πρέπει να παίρνονται και να αναρτώνται πριν την έναρξη των εγγραφών, για να έχουν ισχύ από την επόμενη χρονιά και αφετέρου σαν αύξηση δημιουργούσε επιπλέον οικονομικά βάρη στους ήδη δοκιμαζόμενους από το μνημόνιο εργαζόμενους, βάρη τα οποία δεν μπορούσαν να αντέξουν.
Παρόλο που υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τις αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις,  καθώς και από το σύνολο των γονιών,  η δημοτική αρχή ψήφισε μόνη της την απόφαση της υπέρογκης αύξησης.
Προφανώς όμως το οικονομικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους γονείς ήταν έντονο και κατά συνέπεια  πολλοί από αυτούς να μην μπορούν να πληρώσουν  την αύξηση.
Αυτόν τον καιρό που είναι η περίοδος επανεγγραφής των παιδιών, όπως γίνεται κάθε χρόνο, η διοίκηση των παιδικών σταθμών εκβιάζει και απειλεί τους γονείς ότι, αν  δεν καταβάλλουν  τα αυξημένα τροφεία, δεν θα επανεγγράψουν τα παιδιά τους για την καινούργια χρονιά. Και σε αυτή την απόφαση προχώρησαν μόνοι τους  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στις 6/6.

Η δημοτική μας παράταξη «Πολίτες σε δράση-Οικολόγοι Πράσινοι» δηλώνουμε ότι

Είμαστε στο πλευρό των γονέων που αρνούνται να πληρώσουν την παράνομη αύξηση των τροφείων.
Το ύψος των τροφείων θα πρέπει πάντα να καθορίζεται πριν από τις εγγραφές των παιδιών, όπως  εξάλλου και ο νόμος ορίζει.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη δημοτική αρχή που στα μέσα της χρονιάς αποφάσισε την επώδυνη αύξηση, γκρεμίζοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό των γονέων.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη δημοτική αρχή που εκβιάζει και τρομοκρατεί για την μη επανεγγραφή των παιδιών.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη δημοτική αρχή που δεν συμμερίζεται τη δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι γονείς, εξ αιτίας της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης και επιμένει σε  αυτά τα υπέρογκα τροφεία και για την επόμενη σχολική χρονιά.

ΟΙ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ»
Είμαστε υπέρ μιας κοινωνικής πολιτικής που δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τους γονείς και τους δημότες.
Στόχος μας είναι τα μηδενικά τροφεία και τουλάχιστον για φέτος καμία αύξηση.

Θεωρούμε ότι κανένα παιδί δεν θα πρέπει να μείνει έξω απο τους σταθμούς λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Για τις καινούργιες εγγραφές θέλουμε πλήρη διαφάνεια και σωστά κριτήρια επιλογής παιδιών και να μην λειτουργήσει το ρουσφέτι και οι «εξυπηρετήσεις».

Τέλος για την σωστή λειτουργία των σταθμών, άμεση πρόσληψη μόνιμου παιδαγωγικού προσωπικού.

Posted in Γενικά, Παιδεία-Αθλητισμός | Leave a Comment »

Ανακοίνωση για το θέμα του ΟΚΑΝΑ

Posted by ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ στο 01/06/2011

Η παράταξη μας  «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ –ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ»  καταγγέλλει κάθε  προσπάθειας στρέβλωσης των θέσεων μας και αυθαίρετης ένταξης μας  σε απόψεις οι  οποίες δεν μας εκφράζουν!!!

“Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Μαΐου 2011, όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις, οι κοινωνικοί φορείς, με πρωτοπόρους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και η Εκκλησία, αντέδρασαν στα σχέδια μεταφοράς του ΟΚΑΝΑ στην πόλη μας. Τη συμπαράσταση τους εξέφρασαν ακόμη οι Δήμοι Περιστερίου και Αγίας Βαρβάρας.”

H παράγραφος αυτή περιλαμβάνεται στο δελτίο τύπου με το όποιο ο Δήμος Χαϊδαρίου καλεί σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία για την μεταφορά τμήματος του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν», συγκέντρωση  η  οποία αποφασίστηκε  ΟΧΙ ΟΜΟΦΩΝΑ αλλά κατά πλειοψηφία στο  Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Μαΐου.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να συμβάλουμε στο όποιο μικροπολιτικό παιχνίδι των  παρατάξεων του Μαραβέλια , του Τσατσαμπά,   και του  Σελέκου  και να στοιχηθούμε πίσω από μία άποψη η οποία είναι βεβαίως εύκολη, δημοφιλής  και δημαγωγική αλλά  συντηρεί για μια ακόμη φορά την αντίληψη «μακριά από την πόρτα μου και όπου  θέλει ας είναι»

Eμείς πιστεύουμε   ότι η υπόθεση αντιμετώπισης των ναρκωτικών είναι υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας. Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι πρόβλημα όλων μας και όσο μεγάλη και αν είναι η όχληση πρέπει να αναλάβουμε το μερίδιο που μας αναλογεί!

Δεν συντασσόμαστε με απόψεις που αποβλέπουν η οδηγούν σε νέες «Σπιναλόγκες», ούτε με τις παρωχημένες και αντιεπιστημονικές δήθεν προοδευτικές θέσεις που  τάσσονται ανοιχτά  ενάντια στη χορήγηση υποκατάστατων. Οι θέσεις  αυτές πέρα από έλλειψη ρεαλισμού ανάγονται σε  μια θρησκευτικού τύπου «ηθικιστική» αντιμετώπιση των χρηστών που παρομοιάζει με ευχολόγια της εκκλησίας.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ   ότι η πρόταση μεταφοράς τμήματος του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο  «Αττικόν»  (με παράλληλη μεταφορά των άλλων τμημάτων στο  «ΚΑΤ», το «ΣΩΤΗΡΙΑ», και το «ΕΛΠΙΣ»), παρ’ όλα τα προβλήματα και τους κινδύνους που εγκυμονεί κινείται σε σωστή κατεύθυνση  και θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από την τοπική μας κοινωνία, που οφείλει να σκύψει με ευαισθησία και αίσθημα αλληλεγγύης πάνω στο πρόβλημα.

Κατανοούμε τις όποιες ενστάσεις  ιδίως αυτές που προέρχονται από συμπολίτες μας που αισθάνονται εξοργισμένοι από την  άδικη και βάρβαρη επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής που εξαφανίζει οικονομικά, εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις ετών , όμως η δίκαιη οργή τους δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης  και να τροφοδοτεί τις φιλοδοξίες κάποιων που αξιοποιούν τους θεσμικούς τους ρόλους προκειμένου να γίνουν ξαφνικά εκφραστές των προβλημάτων της ξεχασμένης Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ).

ΖΗΤΑΜΕ:

Την πλήρη ένταξη του τμήματος του ΟΚΑΝΑ που προβλέπεται να μεταφερθεί στο Δήμο μας στις Δομές του Νοσοκομείου «Αττικόν» και είμαστε, σε κάθε περίπτωση, αντίθετοι στο ενδεχόμενο στοιβάγματος των ασθενών σε κοντέινερ χωρίς ανάπτυξη κατάλληλων υποδομών.

*  Την ένταξη των νέων ασθενών (εξαρτημένοι) στο σύνολο του λειτουργικού κορμού του Νοσοκομείου, χωρίς διαφοροποιήσεις που οδηγούν σε γκετοποίηση (πίσω είσοδος κ.λ.π), πάντα σε συμφωνία με το επιστημονικό προσωπικό του φορέα.

Στήριξη του ΟΚΑΝΑ. Ταχύτατη ανάπτυξη των προγραμμάτων υποκατάστατων για να σταματήσουν οι «λίστες της ντροπής».

*  Τον καταμερισμό του προγράμματος του ΟΚΑΝΑ σε όλα τα Νοσοκομεία ώστε να σχηματιστούν μικρές ομάδες συμμετεχόντων, με παράλληλη προώθηση της συνταγογράφησης. Έτσι και οι «πιάτσες» θα δυσκολευτούν , όπως και η εμπορία ναρκωτικών, και καλύτερη εξυπηρέτηση και έλεγχος θα υπάρξει.

*  Την ανάγκη  συγκρότησης ενός νέου ΟΚΑΝΑ με επαρκές, κατάλληλο προσωπικό, με ομάδες κατά Νοσοκομείο κλπ και με κανονική μισθοδοσία.

Αναβάθμιση και οικονομική χρηματοδότηση των στεγνών προγραμμάτων (ΚΕΘΕΑ, 18 ‘Aνω, κλπ)

 

ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

1 – 6 – 2011

Posted in Γενικά | Leave a Comment »

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Posted by ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ στο 02/04/2011

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ 1ο ΚΑΠΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΟΥ (ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ  «CINE ΚΑΤΕΡΙΝΑ») ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΪΔΑΡΙ

ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΘΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ


Posted in Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Ανακοίνωση

Posted by ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ στο 21/02/2011

 

Ανακοίνωση

 

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το τελευταίο διάστημα, πληθαίνουν οι διεργασίες υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Παιδείας, ερήμην της κοινωνίας και των άμεσα ενδιαφερομένων, γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών, για την υλοποίηση σχεδίου εκτεταμένων συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων σε όλη την Ελλάδα.
Φέτος εκτός των άλλων, έγιναν οι λιγότεροι διορισμοί της τελευταίας δεκαετίας, καταργήθηκαν ουσιαστικά η Πρόσθετη και η Ενισχυτική Διδασκαλία, αποψιλώθηκαν τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, οδηγήθηκαν σε κλείσιμο πολλά Αθλητικά Σχολεία.
Είμαστε όμως κατηγορηματικά αντίθετοι στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων αποκλειστικά με  οικονομικά κριτήρια και μάλιστα κατ΄ εντολη της Τρόϊκα και του ΔΝΤ.
Οι αποφάσεις, για τυχόν συγχωνεύσεις σχολείων θα πρέπει να παίρνονται με την σύμφωνη γνώμη των φορέων της εκπαίδευσης την συνολική μελέτη του δήμου. Πρέπει να παίρνονται μετά από επαρκή μελέτη σε βάθος χρόνου για την εξέλιξη του μαθητικού πληθυσμού, με κάλυψη των αναγκών για σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και χώρους που θα καλύπτουν τις παιδαγωγικές  και συναισθηματικές ανάγκες των μαθητών. Πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην καταλήξουμε σε σχολεία 35 μαθητών ανά τμήμα.
Το σχολείο είναι αναγκαίο να διαμορφώνει ελεύθερους δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες και να τους βοηθά να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους. Με αγάπη για τη γνώση και ευαισθησία για όλα τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.
Είναι αυτονόητη επίσης η ανάγκη για την προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία των εκπαιδευτικών.
Οι αποφάσεις για κλείσιμο σχολείων με μόνο κριτήριο τις τρέχουσες ανάγκες, θα έχει ολέθριες συνέπειες στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Η δημιουργία σχολείων με πολυπληθή τμήματα σε ασφυκτικούς χώρους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δραματική υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και σε φαινόμενα ενδοσχολικής βίας και απαξίωσης της εκπαίδευσης.
Σαν Δημοτική Κίνηση αγωνιζόμαστε για αναβαθμισμένη δημόσια Δωρεάν Παιδεία και διεκδικούμε μαζί με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς:
Ανώτατο όριο25 μαθητών ανά τμήμα στα γυμνάσια-λύκεια, 20 μαθητών στα δημοτικά, 15 ανά τμήμα στα νηπιαγωγεία.
Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
Καμιά επιβάρυνση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς για τη μόρφωση των παιδιών μας.
Κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών με οργανικές θέσεις για κάθε εκπαιδευτικό έργο στο σχολείο.

 

Κώστας Ασπρογέρακας

Πολίτες σε Δράση Οικολόγοι Πράσινοι
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Posted in Παιδεία-Αθλητισμός | Leave a Comment »